Een crowdfundcampagne
van Architectuurcentrum
Amsterdam
Het nieuwe Universiteitsgebouw VU
Team V Architectuur

Het nieuwe Universiteitsgebouw VU

Ingetogen, flexibel en duurzaam ‘s Avonds een film kijken in de collegezaal van overdag: dat kan in het multifunctionele Nieuwe Universiteitsgebouw van de VU Amsterdam. Dit onderwijsgebouw voor 4.600 (bèta)studenten en ongeveer duizend universiteitsmedewerkers, is onderdeel van de transformatie van de campus van de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam. Het gebouw wordt de thuisbasis voor informatici van de VU én de UvA, maar ook studenten van de andere faculteiten zullen er regelmatig gebruik van maken. Het atrium vormt het hart van het gebouw en op de begane grond komen een grand café en winkeltjes, waardoor het ook een openbare functie heeft. De geprononceerde dubbelhoge entrees, aan het nieuwe campusplein en aan de De Boelelaan, onderstrepen het publieke karakter van het gebouw, dat een prettig heldere onderwijsomgeving biedt en gelijktijdig het stedelijk leven binnenhaalt.

Deel dit verhaal op Facebook
Lees uw verhaal en die van andere Amsterdammers